Voorbereiding

We laten je anders denken. Noem het creatief denken, omdenken, of denken met een omweg.

We werken met diverse tools (werkvormen). Daarmee laten we je tot nieuwe, andere oplossingen komen. En doe je andere inzichten op. We laten je verder kijken dan de geijkte paden. De insteek is praktisch, anders en met een lach.

Om de eerste sessie vlot van start te kunnen gaan, is het handig alvast wat voor te bereiden. Een aantal vragen waar je mee zit insturen, een korte kleurentool en je kan alvast wat ontdekken over onze aanpak.

 

1. Vragen insturen

Omdat we online werken, vragen we je alvast je vraag of vragen naar ons te sturen. Maximaal 3.

Creatief denken werkt het beste met een hoe-vraag.

  • ‘Hoe zorgen ervoor dat…?’
  • ‘Hoe kunnen we…?’
  • Maar dit kan ook: ‘Verzin een nieuwe manier om…’

Mail je vragen naar Kyra / Etienne: info@start2create.nl.
Heb je al eens eerder een creatief denken sessie van ons bijgewoond? Laat het ook even weten!

 

2. Kleuren

Cursus kleurencommunicatieRood, geel, groen en blauw in communicatie, misschien ben je er al bekend mee. Misschien ook niet. We gaan echt geen ellenlange vragenlijst bij je afnemen. 

Wel vragen we je 8 stellingen in te vullen. Het kost je 3 minuten van je tijd. Hierna krijg je je kleurenprofiel in je e-mail toegestuurd. Wij krijgen de resultaten ook binnen, je hoeft ze niet apart nog toe te sturen.

We koppelen tijdens de sessie namelijk wel eens terug naar de kleuren.

 

KLEURENTOOL

 

3. Creatief denken

Met creatieve tools kan je tot oplossingen komen voor vragen of problemen waar je tegenaan loopt. Of zelfs tot baanbrekende ideeën komen. Maar ook een toekomstvisie, een beleidsplan, kernwaarden of strategie. 

We doorbreken vaste denkkaders en gaan met een omweg. Dat heeft een aantal redenen. Zo kan je met de tools uit de bekende ‘ja, maar…’ discussie blijven en blijf je ook weg van zenden. Je gaat met anderen actief op zoek naar mogelijkheden. En het mooie is dat jij niet alles hoeft te verzinnen en voor te kauwen, maar dat je het op deze manier uit de groep kan laten komen. Met tempo en energie. En dat kan dus ook online.

Hier vind je alvast onze uitleg over creatief denken en de spelregels.

 

Spelregels creatief denken

1. Oordeel uitstellen
We hebben allemaal een oordeel. Maar we vragen je toch even je oordeel uit te stellen. De meest bekende oordelen hebben we voor je samengevat op de Rode kaart. Je kan ook alvast de Rode Kaart downloaden.

2. Kwantiteit boven kwaliteit
Aarzel niet, schrijf alles op. Je hebt ook maar kort de tijd. Hoe meer ideeën, hoe beter.

3. Meeliften
Als iemand anders iets roept, lift er vooral op door. Jouw associaties kunnen fantastische ideeën opleveren.

4. Heb lef!
Hoe gek een idee ook klinkt, schrijf het op of roep het. De meest unieke oplossingen komen uit onverwachte hoek.

Je kan ook hier onze uitleg over creatief denken en de spelregels bekijken.

 

 

Meer over creatief denken

 

In de sessies krijg je niet alleen een aanzet tot anders denken. We helpen je op weg naar nieuwe inzichten en concrete, praktisch uitvoerbare ideeën. Na de sessies kan je direct al aan de slag. Of misschien heb je nog een steuntje in de rug nodig van Denise (zwemmen) of Nicolaas (hockey). Daar vertellen we je in de sessies meer over.

 

 

 

4. Instructies software: Zoom

Voor deze Masterclass gebruiken we Zoom. Zoom heeft een aantal voordelen die andere software (nog) niet hebben. Zoals de functies ‘Breakout Rooms’ en ‘Polling’. Dat wil overigens niet zeggen dat je creatief denken niet kan inzetten met andere software.

Handig om te weten:
Chat: We zullen je af en toe vragen antwoorden te delen in de chat. Gebruik je een tablet of iPhone? Dan is het schakelen tussen beeld en chat wat lastiger. We raden je daarom aan een pc of laptop te gebruiken.
Scherm delen: Open van te voren een leeg word document. Het kan zijn dat je de beurt krijgt een keer te ‘schrijven’. Deel je scherm zodra je in een room bent. Zo kunnen we snel van start. Voor het delen klik je in Zoom op de groene ‘share screen’ knop in de balk onderaan. Je selecteert daarna je lege document.

Je kan de sessie via je browser bijwonen, maar je kan ook Zoom downloaden. Zo kan je zelf al een kijkje nemen in de software, mocht je er nog niet bekend mee zijn.

 

Alvast meer weten over wie we zijn? Kijk dan hier. 

Tot binnenkort!

 

Team Start2Create